Hallo! Ik ben Sofie Huylebroeck

Sofie Huylebroeck
Kinesiste - Osteopaat D.O.

Online afspraak

Al tijdens mijn laatste schooljaren was het mijn grootste droom en ambitie om osteopaat te worden. Maar eerst wou ik een sterke wetenschappelijke basis als kinesitherapeut om vervolgens daarop verder te kunnen groeien als osteopaat. In juni 2015 studeerde ik af als kinesitherapeut aan de Universiteit van Gent met als afstudeerrichting ‘Master in de musculoskeletale aandoeningen’. Direct na het afstuderen ben ik in oktober 2015 gestart met de 6-jarige opleiding osteopathie aan FICO, Antwerpen (Flanders International College of Osteopathy). Door eerst 2 jaar in één te combineren, ben ik in september 2020 offiicieel afgestudeerd als gediplomeerd osteopaat. Aanvullend heb ik nog de opleiding NST (Neurostructural Integration Technique) gevolgd, zowel de basis als de advanced cursus.

Bij osteopathie wordt er een veel bredere kijk genomen op het menselijk lichaam en de invloed erop van de omgeving. Daarin streef ik naar het zoeken van de primaire oorzaak die de klacht(en) in stand houden om zo de patiënt klachtenvrij te krijgen en ook zo te houden. Deze kijk op gezondheid en het menselijk welzijn hebben de therapeuten van bij Curatio Meerhout ook waardoor ik met veel enthousiasme Curatio Gent heb opgestart. 

Buiten het menselijk lichaam, liggen mijn interesses ook in yoga, surfen, hiken, skiën... alles waar beweging, natuur en avontuur in terug te vinden is.